Вінниця
26.04.2024
8.51° C
Вгору

У Вінниці показали облаштоване укриття одного з дитсадків

Безпека дітей – понад усе. У дитячих садочках міста облаштовують укриття. У одному з них сховище нагадує справжню групу з різними зонами для відпочинку та навчання діток. Досягнути комфорту у всьому вдалося завдяки спільним зусиллям батьків, колективу садочка та міської влади.

 

Про це повідомляє телеканал ВІТА.

 

Маленькі ліжечка, парти з іграшками, дошки для малювання, а на підлозі розстелений «твістер». Це укриття в одному з вінницьких садочків.

Коли ми та наші діти чують сигнал повітряної тривоги, ми без паніки, все збираємося. Дітки вже навчені. Вони вже знають що це таке. Перший час було трошечки важче, але зараз вони вже адаптувалися, вони вже більше слухають нас, – каже вихователька дитсадочка Ольга Сокіл.

Допомагає адаптуватися під час тривоги й атмосфера, яку тут створили. В укритті облаштували дві кімнати для семи груп. У кожної – свій куточок. Та найбільше діткам до вподоби розваги у сухому басейні.

Тут собі відчувають волю. Ми їх розділили на групки. Місця тут не дуже багато, а діток багато, тож всі ходять по черзі у ньому “покупатися”, – говорить Ольга Сокіл.

Має кожна група й особисту тривожну валізку.

Підготували для малечі й невеликий перекус. Зовсім поруч – зона з аптечками, та речами, які, сподіваються, ніколи не знадобляться.

Це ліхтарі, які необхідні, якщо у нас буде відмикатися світло. Батареї, щоб можна було б зарядити акумулятор. Є також і свистки, щоб ми могли при потребі подати сигнал. Також є радіоприймач, щоб ми могли дізнатися інформацію, якщо не буде інтернету, або зникне мобільний зв’язок, – каже директорка дитячого садочку Олеся Пилявець.

Колектив садочка попіклувався про кожну деталь в сховищі. Досягнути комфорту у всьому вдалося завдяки спільним зусиллям батьків, колективу садочка та міської влади.

Завдяки саме коштам міського бюджету побудовані нові санвузли, встановлені рукомийники, а також система вентиляції, завдяки якій ми можемо регулювати й потік повітря. А щоб було в приміщені тепло є електричні конвектори, – говорить Олеся Пилявець.

Колектив садочка каже, облаштовували укриття не довго, та удосконалювати усе тут продовжують і зараз. Перечекати небезпеку тут можуть близько 100 дітей разом із вихователями.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin