Вінниця
26.04.2024
7.89° C
Вгору

Вінничан запрошують на фотовиставку «Нескорений Херсон»

У Вінниці відкрилась фотовиставка “Нескорений Херсон”. Події в окупованому Херсоні, мітинги та супротив херсонців увесь світ побачив очима фотокореспондента Медіаплатформи “Вгору” Олександра Корнякова. Його фотографії з херсонських мирних акцій проти російської окупації облетіли відомі світові інформаційні агенції – Reuters, The Times, The Guardian, BBC, Aljazeera та багато інших.

“В березні, коли вся наша команда була в окупації, фотографії Саші розлетілися по світових медіа, але ніхто не знав, що це Олександр Корняков. І тоді ми зрозуміли, що ми маємо розказати по всій Україні як це було. Розказати про роботу журналіста в окупації і показати про херсонський спротив як він є. Весною ми думали, що будемо показувати це як завершену історію, і розказувати, що Херсон вже звільнений. Втім зараз концепція змінилася і ми показуємо, що спротив триває і що херсонці не чекають окупантів.”, – зауважує директорка медіаплатформи “Вгору” Ілона Коротіцина.

“Нескорений Херсон” – це фотоісторія про жагу до свободи сміливих та безстрашних херсонців, про їх супротив російській окупації, що триває досі. Попри це, Херсон залишається частиною України. Херсонці чекають на ЗСУ. Вони продовжують чинити опір окупантам.

“Знімати в Херсоні, особливо коли місто спорожніло, і на вулицях було більше російських військових, ніж цивільних, було небезпечно. І так само небезпечно було називати автора цих світлин. Я часто лягав спати одягненим, бо розумів, що за мною можуть прийти будь-якої ночі. Але не фотографувати просто не міг”, – каже Олександр.

Кілька днів тому команда запустила виставку в Києві,були також в Житомирі, сьогодні у Вінниці, а завтра відвідають Чернівці. Всього планують об’їхати сім міст України.

 

У Вінниці виставка триватиме два тижні в «Галереї ХХІ» (вул. Архітектора Артинова, 12а). Вхід для всіх відвідувачів – вільний.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin