Вінниця
26.04.2024
8.31° C
Вгору

На Старому місті жителі багатоповерхівки переобладнали підвал в укриття

Вода, світло, вогнегасники, запас їжі та комфортні місця, аби перечекати небезпеку. Все це є в підвалі однієї з вінницьких багатоповерхівок. На укриття його перетворили власними силами мешканці. Підготувались і до надзвичайних ситуацій – встановили генератор.

 

Голова ОСББ Любов Романенко показує нам як спільно з мешканцями будинку  облаштували тут укриття для тимчасового перебування.

Хтось приніс стільці, хтось лавки, хтось передав диван… Той відро купив, той покривало. Ніхто не відмовив. Всім чим могли допомагали, – розповідає Любов Романенко.

Аби менше стресувати та захистити себе під час повітряної тривоги мешканці спускаються у тимчасове сховище. У планах голови ОСББ зробити його ще комфортнішим.

 

З головами ОСББ Вінниці активно працюють фахівці міської ради. Проводять інформаційно-роз’яснювальні роботи. Кажуть, в першу чергу безпека мешканців залежить від них самих.

Відділ провів зустрічі, на яких було понад 200 голів ОСББ, в телефонному режимі також проводимо роз’яснювальну роботу, всіляко намагаємося донести серйозність ситуації, яка може статися. Ми ж знаємо як воює росія, що вона здатна бити в найболючіші місця – зокрема, в електростанції та інші точки інфраструктури, – каже начальник відділу по розвитку ОСББ міськради Ігор Іванов.

Аби бути готовими до екстрених ситуацій потурбувалися  мешканці й про генератор. Тепер за потреби зможуть і обігрітися, і телефон зарядити, і води закип’ятити. За свої старання мешканці висотки ще й отримають приємний бонус.

Міська рада йде на зустріч об’єднанням співвласників. Тим із них, які закуплять генератори та прилади обігріву, відшкодують 50% вартості генератора, але у вигляді капітального чи поточного ремонту, – каже Ігор Іванов.

Голова ОСББ каже, що під час тривоги у свій підвал мешканці пускають навіть випадкових перехожих. А для зручності на асфальті нанесли вказівники.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin