Вінниця
27.04.2024
6.4° C
Вгору

У садибі Коцюбинського вінницькі актори влаштували перформанс

Днями вінничани та гості міста мали змогу першими заглянути за лаштунки реекспозиції музею М. Коцюбинського, де вінницькі актори влаштували незабутній перформанс, в рамках якого читали найвідомішу новелу класика «Іntermezzo».

 

Організаторами події виступили Музей М.М. Коцюбинського, ГО «Креативний Простір» і департамент маркетингу та туризму Вінницької міської ради.

 

Лариса Кравченко, директорка «Вінницького літературно-меморіального музею М.М. Коцюбинського» розповідає, що попри те, що останні роки музей не приймав відвідувачів у зв’язку з проведенням ремонтно-реставраційних робіт у закладі, спілкуючись з творчою молоддю організатори вирішили провести тематичний захід, присвячений ключовому твору Михайла Коцюбинського. В такий спосіб вдалося підтримати акторів Вінницького музично-драматичного театру Садовського, а також розважити й надихнути вінничан та гостей міста.

 

«Реалізувавши таку ініціативу, ми хотіли вчергове нагадати про те, що наш музей працює, як і вся Україна, на перемогу, на культурному фронті. Підтримуємо наших колег, наших друзів, знайомих, які знаходяться в ЗСУ», – зазначила Лариса Кравченко.

 

Перформанс відбувся на 11 локаціях, які були розміщені в різних куточках садиби та музею Михайла Коцюбинського.

 

Організатори також розповіли, що тематичний захід у червневі дні провели невипадково. Саме у цей літній місяць Михайло Коцюбинський почав працювати над своєю відомою новелою «Intermezzo», яка сьогодні не втратила свого сенсу та актуальності. За словами Лариси Кравченко, сьогодні цей твір сприймається по-новому, відповідно до подій та переживань сьогодення.

 

На захід завітав гість із Києва – музикант та піаніст Андрій Бондаренко. Під музичний супровід акторам вдалося задати тон на переосмислення постаті митця, чиє життя було досить напруженим в червні 1908 року.

 

“У часи загроженості кожна музейна подія сприймається по-особливому, – поділився директор департаменту маркетингу та туризму Олександр Вешелені. – Насправді ця подія – ще одна можливість сказати про тих, хто своїми сміливими творіннями формували нашу ідентичність (зовсім не «малу» чи «провінційну»). За це ми воюємо сьогодні, це дасть нам сили відбуватися і відбудуватися».

 

Для того, аби підсилити атмосферу творчого вечора, гостей заходу пригощали улюбленим напоєм Михайла Коцюбинського – смачною та ароматною кавою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin