Вінниця
27.04.2024
6.4° C
Вгору

Росія планує віддати Маріуполь під контроль «кадирівців»

Росія може віддати контроль над захопленим Маріуполем оточенню керівника Чеченської республіки Рамзана Кадирова – про це повідомив радник мера міста Петро Андрющенко в своєму телеграмі 17 травня.

 

Про це, за словами Андрющенка, йому раніше повідомили в оточенні призначеного окупаційною владою «головою адміністрації Маріуполя» Костянтина Іващенка.

 

«Наші джерела з оточення Іващенка повідомляли про «шефство» від Чечні. Через те, що Маріуполь виявився занадто недружнім та націоналістичним. Тому для залякування та придушення спротиву планується віддати місто кадирівцям. З портом та правом мародерства», – стверджує радник міського голови.

 

Він вказав на підтвердження цих даних: за його словами, у Маріуполі сьогодні відбулася зустріч представників окупаційної адміністрації, депутата Державної Думи Росії Дмитра Сабліна, а також заступника голови уряду Чечні Адама Делміханова.

 

«Обговорювали плани по «відновлюванню Маріуполя». Кадирівці поводились як господарі, та сам графік зустрічі скоріш нагадував оцінку та інвентаризацію того, що залишилось. Аніж щось, схоже не «плани по відновленню», – прокоментував Андрющенко.

Він додав, що українська влада продовжує слідкувати за розвитком подій у місті.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin