Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

В України не було іншого способу врятувати військових із «Азовсталі»

Україна була змушена піти на обмін поранених українських військових з «Азовсталі» в Маріуполі на російських військовополонених, оскільки іншого шляху порятунку військовослужбовців не було.

 

Про це на брифінгу в Українському кризовому медіа центрі 17 травня заявила перша заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

 

«Оборонці Маріуполя — це ціла низка підрозділів, своє бойове завдання вони повністю виконали. Завдяки їм було не допущено перекидання противником близько 20 тисяч особового складу на територію України. Цим самим вдалося запобігти оточення сил ЗСУ», — зазначила вона.

 

За словами Маляр, операція з порятунку українських військових із «Азовсталі» триватиме до їхнього повного повернення додому, наразі вони перебувають на непідконтрольній Україні території.

 

Коментуючи твердження російської Державної думи про те, що бійці полку «Азов» не підлягають обміну, заступниця очільника Міноборони зазначила, що такі заяви «розраховані на внутрішню пропаганду і внутрішні політичні процеси в Російській Федерації».

 

«З нашого боку ми можемо сказати, що переговорний процес триває, і сама операція з порятунку теж триває», — зазначила Маляр.

 

Вона також наголосила, що через чутливість операції з порятунку військових з «Азовсталі» українська влада не поширюватиме інформацію про її подробиці — зокрема кількість військовослужбовців, що досі перебувають на комбінаті.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin