Вінниця
26.04.2024
8.97° C
Вгору

За спалювання старих речей штрафують 

Повторний протокол за адміністративне порушення склали інспектори «Муніципальної варти» на вінничанку. Жінка спалювала сухостійний бур’ян та речі побутового вжитку по вул. Саксаганського. Відповідна скарга надійшла до «Муніципальної варти» від небайдужих містян, адже сморід стояв нестерпний.  

 

«На місці ми виявили, що громадянка на території домоволодіння спалювала відходи та залишки сухої рослинності. В багаття вона викинула вживаний одяг та взуття, папір, використані поліпропіленові пакети, металеві трилітрові банки з-під фарби. За цим фактом склали протокол за ст. 152 КУпАП», – розповідає інспектор Муніципальної варти Костянтин Омельяненко. 

 

Під час бесіди з жінкою, виявилося, що раніше на неї вже складали аналогічні протоколи за адміністративне правопорушення. 

 

Звертаємо Вашу увагу, що відповідно до ст. 12 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища» громадяни зобов’язані:

берегти природу, охороняти, раціонально використовувати її багатства відповідно до вимог законодавства про охорону навколишнього середовища.

 

  • здійснювати діяльність з додержанням вимог екологічної безпеки, інших екологічних нормативів та лімітів використання природних ресурсів.
  • не порушувати екологічні права і законні інтереси інших суб’єктів
  • вносити штрафи за екологічні правопорушення.
  • компенсувати шкоду, заподіяну забрудненням та іншим негативним впливом на навколишнє природне середовище.

 

«Якщо ви стали свідком незаконного спалювання опалого листя і хочете допомогти у притягненні винної особи до відповідальності, фіксуйте момент підпалювання опалого листя на свій мобільний телефон», – повідомляють інспектори «Муніципальної варти».

 

Що робити з опалим листям?

Фахівці радять опале листя не палити , а компостувати. Коли воно перегниває, всі речовини, необхідні для розвитку рослин, повертаються до ґрунту. Отже, коли виникне бажання спалити суху траву, листя чи сміття, то поміркуйте над тим, скільки шкоди ви цим завдасте довкіллю, оточуючим та самому собі.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin