Вінниця
27.04.2024
6.92° C
Вгору

Виготовлення проєктно-кошторисної документації. Покрокова інструкція

Виготовлення проєктно-кошторисної документації. Покрокова інструкція 

 

Департамент міського господарства Вінницької міської ради з початку 2022 року займається розробкою та виготовленням проєктно-кошторисної документації. Яким чином виглядає цей процес.

 

  1. Спочатку замовник робіт розробляє містобудівний розрахунок і надає його в департамент архітектури та містобудування. Після чого запускається рішення на розгляд виконавчого комітету ВМР про надання департаменту міського господарства дозволу на проектування по об’єкту, на який виготовлятиметься ПКД.

 

  1. Після отримання дозволу на проєктування, департаментом архітектури та містобудування видаються містобудівні умови і обмеження. Паралельно з цим збираються вихідні дані для проєктування.

 

  1. Далі формується технічне завдання і відправляється декільком проектним організаціям, які надають свої пропозиції щодо вартості виготовлення проєктно-кошторисної документації. На основі цих пропозицій визначається очікувана вартість предмета закупівлі і відповідно до ЗУ “Про публічні закупівлі” визначається проєктна організація, з якою укладається договір на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

 

  1. Готова ПКД проходить експертизу і, коли є позитивний висновок, проєктант передає документацію замовнику.

 

Приблизний термін виготовлення ПКД, без проходження експертизи, становить місяць. Усе залежить від складності об’єктів.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin