Вінниця
26.04.2024
7.97° C
Вгору

У Вінниці визначили переможця кулінарного конкурсу 

Вчора, 15 грудня у Вінницькій МТГ пройшов фінал кулінарного конкурсу The Best Cook. За результатами оцінок журі перемогу здобув 21-річний Назар Вітюк.

 

Мета конкурсу – підтримати розвиток гастрокультури в громаді, а також створити умови для підвищення туристичної привабливості Вінниці.

 

На початку листопада оголосили про старт конкурсу, в результаті чого у першому турі отримали 20 заявок. У другий тур пройшли 11 конкурсантів, які працюють кухарями або здобувають цю професію на території Вінницької громади.

 

У другому турі конкурсанти готували три страви на власний вибір. Обов’язковим інгредієнтом однієї зі страв мала бути вишня як символ Вінницького стандарту гостинності. 

 

Для участі у фіналі обрали шість кухарів, які працювали одночасно з визначеними продуктами та обладнанням. 

 

Набір обов’язкових інгредієнтів вони дізналися перед стартом приготування: нутрія, амарант, обліпиха, білий шоколад і гарбуз – все це мало поєднатися в одній страві. До визначених складників дозволялося використовувати додаткові продукти на вибір учасників. На приготування страви у них було трохи більше години. 

 

Переможця обирали методом сліпої дегустації страви троє членів журі: заступниця міського голови Галина Якубович та зіркові шефи Алекс Якутов і Олексій Повторейко.

Організатори конкурсу виступили Департамент маркетингу міста та туризму Вінницька міська рада та ГО «ХлібСіль «Вінницька асоціація гостинності».

 

За результатами оцінок третє місце отримав Олег Зінько (кухар ресторану Gagarin burgers & meat), друге – Дмитро Палевський (старший піцайоло ресторану «Батискаф 2.0»), а перше – Назар Вітюк (кухар ресторації «Нова Провінція»). Усі вони отримали призові премії у розмірі 15, 30 та 50 тисяч гривень відповідно до місця. Інші фіналісти отримали сертифікати на стажування у ресторані Алекса Якутова «Публіцист». Також кожен з учасників другого етапу отримав відзнаки в одній з одинадцяти номінацій та подарунки від партнерів і спонсорів.

 

«Я вперше присутня на конкурсі такого формату. Страву, яка здобула перемогу, хотіла би скуштувати ще раз, уже в ресторані. Це дійсно високий рівень і гарний результат не лише для переможця та фіналістів, а й для всієї територіальної громади. Конкурс, який міська рада готова підтримувати й надалі, допоможе створити нові можливості та сприятиме розвитку гостинності і гастрономічного туризму у Вінниці», – каже заступниця міського голови Галина Якубович,

Запис прямої трансляції фіналу конкурсу можна переглянути за посиланням https://cutt.ly/jYNAoJ8.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin