Вінниця
26.04.2024
7.97° C
Вгору

Ситуація ускладнюється, «ковідні» лікарні завантажені на 86%, стаціонар – на 70%

За останню добу у Вінницькій міській територіальній громаді зафіксували 190 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби. Під контролем сімейних лікарів на амбулаторному лікуванні нині перебуває понад 3000 вінничан з встановленим діагнозом COVID-19, у яких легкий або безсимптомний перебіг хвороби.

 

Реанімаційні відділення трьох міських «ковідних» лікарень завантажені на 86%, а стаціонари – на 70,6 %. З 580 кисневих точок задіяні 410. 

 

«Ситуація у Вінниці, як і в усій області, вкрай напружена. Ми вже тиждень були на межі між «помаранчевою» та «червоною» карантинними зонами. За останні сім днів в області зафіксували значний ріст захворюваності на COVID-19. Відтак, за тиждень на коронавірус захворів 1621 житель Вінниці, а це в 1,3 рази більше, ніж за попередній тиждень. І, на жаль, таку тенденцію ми спостерігаємо впродовж останнього місяця», – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш. 

 

Він додає, що у Вінниці відсоток госпіталізацій містян далі зростає. Наразі у стаціонарах «ковідних» лікарень перебуває 410 пацієнтів, у реанімаціях – 46. За останню добу від коронавірусу померли двоє вінничан.

 

«Як не прикро, але останнім часом зросла кількість летальних випадків від коронавірусу. Вік та стать не мають для цієї хвороби значення. Якщо раніше у групі ризику були люди, яким за 70, то зараз у стаціонарах лежать вінничани різного віку, але найбільше хворих від 30 до 59 років. На сьогоднішній день реанімаційні відділення «ковідних» лікарень завантажені на 86%, а стаціонари – на 70,6%», – зазначає Олександр Шиш.

 

Нагадаємо, що з 18 листопада у Вінницькій області запроваджують «червону» зону карантинних обмежень. Таке рішення прийняли  на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке відбулось вчора, 15 листопада. Це уже 19-й регіон, враховуючи Київ, який переходить у «червону» зону. «Червоний» рівень епіднебезпеки відповідно до Постанови КМУ № 1236 від  9 грудня 2020 року передбачає ряд обмежень, які запроваджуються в регіоні: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1236-2020-%D0%BF#Text 

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin