Вінниця
27.04.2024
6.01° C
Вгору

Всеукраїнський напівмарафон пройшов у Вінниці

Тетяна Мостовик

Учора, 17 жовтня, у місті пройшов масовий забіг «Нова пошта напівмарафон Вінниця». Він став 63-м з усіх стартів ініціативи NewRun. Охочих побігати виявилося більше тисячі осіб. Це були як вінничани, так і жителі інших міст України. Стартували на площі Костянтина Могилка з дотриманням усіх карантинних вимог.

 

Серед запропонованих дистанцій були – 21 км, 10 км,  5 км, 1 км, а також командний  забіг на 5 км і дитячі дистанції – 500 м і 100 м.

 

Участь для людей віком 60+, осіб з особливими потребами, а також для ветеранів АТО/ООС була безкоштовною. До напівмарафону долучилися 1145 бігунів з усієї України та гості з Білорусі.

 

«Це мій перший півмарафон (марафон – це 42 км). Я обрала найдовший маршрут – 21 км і пробігла його за 1 год 59 хв. Раніше двічі брала участь в забігах на дистанцію 10 км, але зрозуміла, що можу більше й вирішила спробувати. Траса у Вінниці нелегка, оскільки було багато підйомів, в тому числі й на фініші. Але я впоралась і дуже задоволена цим. Я не займаюсь професійно, скоріше просто для себе, мені це дуже подобається і заряджає енергією. Однозначно буду продовжувати тренуватись. Можливо поїду ще на наступний забіг, який проведуть у Львові.», – коментує учасниця напівмарафону Анастасія Вінницька.

Переможців нагородили цінними призами та грошовими сертифікатами. Загальний призовий фонд – 50 тисяч гривень. Усі наймолодші бігуни на фініші отримали пам’ятну медаль та подарунки.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin