Вінниця
26.04.2024
8.56° C
Вгору

Понад 70 тисяч дорослих вінничан повністю імунізувалися 

Станом на сьогодні, двома дозами вакцин імунізувались 70116 вінничан ( це майже 24% від дорослого населення громади). Зробили принаймні одне щеплення або вже завершили повний курс вакцинації – 86057 (майже 30%). Впродовж чотирьох вихідних імунізувались 2254.

 

Про це повідомляє міська рада.

 

«Нині наше місто поки ще продовжує перебувати у «жовтій» карантинній зоні. І я думаю, це великою мірою тому, що за останні місяці багато жителів нашої громади відповідально підійшли до питання вакцинації. Я наголошую, що лише імунізація може вберегти від важкого перебігу цієї страшної хвороби, тому зволікати з щепленнями не можна. І наведу красномовний приклад: зараз у реанімаціях міської клінічної лікарні №1 та Вінницької багатопрофільної лікарні, які приймають хворих на гостру респіраторну хворобу Covid-19, перебуває 28 вінничан, і всі вони нещеплені. А в реанімаціях, як відомо, перебувають найважчі хворі. Станом на 18 жовтня завантаженість ліжкового фонду цих ковідних закладів складає 73 %. Задіяно 289 з 395 кисневих точок», – розповідає директор департаменту охорони здоров’я міської ради  Олександр Шиш.

 

Вакцинуватися від коронавірусу можна щодня у пунктах щеплень при ЦПМСД та Центрах масової вакцинації населення. Щоб отримати інформацію про роботу центрів, необхідно перейти за посиланням https://new.vmr.gov.ua/vaktsynatsiia#3

Нині доступні такі вакцини: «AstraZeneca», «Coronavac», «Comirnaty» (Pfizer).

Вже завтра, 19 жовтня о 12:00 у Вінниці відбудеться перший розіграш призів в рамках акції «Вакцинуйся. Збережи життя». 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin