Вінниця
29.04.2024
12.05° C
Вгору

Чотири юних дівчинки отримали шанс на життя завдяки вінничанину

Учора, 28 вересня, приземлився вертоліт Національної поліції на спортивному майданчику медичного коледжу. Він прибув для того, аби забрати донорські органи. Серце, нирки та печінку доставили до столиці для пацієнтів, котрі потребували трансплантації.

Про це повідомляє ГУНП у Вінницькій області.

Зокрема, вертоліт Нацполіції транспортував серце до столичного Інституту серця для пересадки 12-річній дівчинці. Родичі чоловіка дали згоду на трансплантацію і дівчинка отримала шанс на порятунок. Вертоліт посадили на майданчику, що знаходиться на даху лікарні.

 

Від цього ж донора обидві нирки пересадили двом дівчаткам 12 та 17 років. Печінку отримала ще одна дівчина 17 років. Вона близько місяця знаходилася у критичному стані в реанімації.

 

Зараз триває спільна робота кількох відомств і Верховної Ради України у сфері реалізації права громадян добровільно стати донором. Про це повідомляє Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський.

 

«Наразі разом з віце-прем’єром Михайлом Федоровим та Комітетом ВРУ з питань здоров’я нації працюємо над тим, щоб кожен із семи мільйонів українців, зареєстрованих у «Дії», міг за декілька натискань на екран смартфону дати добровільну згоду стати донором», – наголосив глава МВС України.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin