Вінниця
27.04.2024
6.4° C
Вгору

Познайомитися з тваринним та підводним світом Антарктиди: у Вінниці відкрили інтерактивну фотовиставку

Відкрили інтерактивну фотовиставку «Українська Антарктида: історія та сучасність» у холі міськради вчора, 21 вересня. Вона присвячена історії української антарктичної станції й триватиме до 29 вересня.

На фотографіях можна побачити працівників станції – як вони відкрили крижану печеру висотою з 5-поверховий будинок. Тварини, які живуть поблизу станції: морські леопарди, слони, пінгвіни. Є й підводний світ Антарктиди, у якому досі відкривають нові для науки види тварин та рослин. На одній зі світлин – момент підняття над станцією українського прапора 6 лютого 1996 року.

«Ми раді, що виставка «Українська Антарктида: історія та сучасність» діє у нашому місті і вінничани можуть переглянути світлини. Я дякую за таку можливість Національному антарктичному науковому центру та його директору Євгену Дикому. Дуже приємно, що виставка «розповідає» про наших українських полярників. Це нелегка праця, але такі дослідження дуже важливі», – зазначила заступниця директора департаменту культури Ганна Ковальчук

Організатори виставки: Національний антарктичний науковий центр, ГО «САН», Вінницька міська рада. Виставка має на меті популяризацію української науки та полярних досліджень.

«Ця виставка – свого роду фотозапрошення. Ми хочемо, щоб люди після того, як помилуються досить унікальними знімками, захотіли пошукати інформацію про Антарктиду, станцію «Академік Вернадський», для чого вона існує, що на ній відбувається. Адже за кордоном краще знають про те, що в України є антарктична станція, ніж про це знають самі українці. А ми там є і ми там працюємо», – каже директор НАНЦ Євген Дикий.


Довідка:
Уже 25 років українці та українки щороку вирушають в річні експедиції, щоб досліджувати Антарктиду, підтримувати безперервні спостереження (деякі тривають з 1947 року) та забезпечувати роботу станції.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin