Вінниця
29.04.2024
9.39° C
Вгору

Вінницькі школярі надаватимуть першу медичну допомогу за європейським протоколом

Школярів вінницьких шкіл навчатимуть надавати першу медичну допомогу за європейським протоколом. Навчання під назвою «Вмію рятувати життя» буде вже цієї суботи, 11 вересня.

«Понад 60 учнів двох вінницьких шкіл №4 та №6 долучаться до навчання. Дуже важливо щоб діти вміли надавати домедичну допомогу. Важливо у такі хвилини не розгубитися і чітко діяти. Учасники навчання отримають європейський сертифікат Basic Life Support», – розповіла начальниця відділу виховання та позашкільної роботи департаменту освіти міської ради Наталія Перекрестенко.

Інструктори Всеукраїнської Ради Реанімації викладатимуть європейський курс базових реанімаційних заходів (Basic Life Support) для учнів середньої/старшої школи. Вони відпрацьовуватимуть вміння перевіряти свідомість та дихання, проводити серцево-легеневу реанімацію, звільняти дихальні шляхи від сторонніх тіл та користуватися автоматичним зовнішнім дефібрилятором (АЗД).

 

За словами організаторів заходу, подібні навчання дітей давно й цілком успішно проходять у всіх розвинених країнах світу. Це сприяє підвищенню національної культури надання екстреної медичної допомоги в країні в цілому, адже ледь не щодня ми бачимо сумну статистику нещасних випадків та смертей від раптової зупинки серця, де кожна хвилина має значення, а вчасно та вміло надана випадковим свідком допомога може врятувати людині життя.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin