Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

Сергій Моргунов презентував реконструкцію Привокзальної площі працівникам АТ “Укрзалізниця” 

Сьогодні Вінницький міський голова Сергій Моргунов зустрівся з керівництвом регіональної філії “Південно-Західної залізниці” АТ “Укрзалізниця”. Під час зустрічі вони обговорили проект реконструкції Привокзальної площі та будівництво нового мосту.  

 Про це на своїй офіційній сторінці у мережі Фейсбук повідомив Вінницький міський голова Сергій Моргунов. 

Проектне бачення оновлення Привокзальної площі ми розробили спільно зі швейцарськими експертами та партнерами з GIZ. Наша мета – максимально наблизити до вокзалу громадський транспорт, а саму площу зробити безбар’єрною та комфортною. Це має бути сучасний транспортний хаб з критими платформами, освітленням та інформаційними табло про прибуття потягів. Реалізація цього проєкту може стати прикладом для трансформації вокзальних площ по всій країні,  – написав очільник Вінниці. 

Мер Вінниці Сергій Моргунов представив проєкти для співпраці з "Укрзалізницею"

Наступний стратегічний проєкт для Вінниці – вантовий міст, який повинен з’єднати Тяжилів із Замостям.  Частина шляхопроводу пролягатиме через залізницю. 

Тому важливо спільно з “Укрзалізницею” розробити “дорожну карту” у земельних та юридичних питаннях, щоб уже цього року завершити підготовчий процес перед проектуванням, – повідомив Сергій Моргунов. – На перспективу також розглядаємо будівництво залізничної гілки до Вінницького індустріального парку, це значно б покращило саму логістику, а також підвищило інвестиційну привабливість. 

Мер Вінниці Сергій Моргунов представив проєкти для співпраці з "Укрзалізницею"

 Ще одна цікава ідея стосується створення у Вінниці “сухого порту” – вантажного терміналу з власними під’їзними коліями. 

Проєкти, про які сьогодні говорили на зустрічі, – потребують часу і значних капіталовкладень. І для нас надзвичайно важливо налагодити конструктивний діалог з державною компанією “Укрзалізниці” та об’єднати зусилля задля подальшого розвитку, – зазначив мер. 

Мер Вінниці Сергій Моргунов представив проєкти для співпраці з "Укрзалізницею"

Мер Вінниці Сергій Моргунов представив проєкти для співпраці з "Укрзалізницею"Мер Вінниці Сергій Моргунов представив проєкти для співпраці з "Укрзалізницею"

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin