Вінниця
19.09.2024
13.38° C
Вгору

Яка погода очікує українців цієї осені: дощі чи спека?

В Укргідрометцентрі розповіли ,що цього року в Україні спостерігаються аномально високі температури, зокрема рекордна спека в липні, після якої відбулося невелике похолодання. Що стосується вересня і загальної погоди осені, завідувачка відділу метеорологічних прогнозів Укргідрометцентру Наталія Голеня зазначила, що наразі можливий лише загальний кліматичний прогноз. Детальніший прогноз на весь осінній сезон зробити неможливо, тож фахівці оперують лише загальними тенденціями.

Представниця Укргідрометцентру зазначила, що зараз можна говорити лише про загальні кліматичні особливості осені 2024 року. Детальніший прогноз погоди на весь сезон настільки далеко вперед зробити неможливо.
«Є тенденція, що протягом останніх 20 років найчастіше вересень буває теплим, ще триває літо. До 20 – 25 вересня середньодобова температура може становити +15 градусів і навіть вище. Це означає, що в нас ще продовжується метеорологічне літо», – розповіла Наталія Голеня.
Вересень в Україні зазвичай приносить теплу погоду. Середня добова температура в цьому місяці коливається від +13 до +17 градусів, з можливим підвищенням до +20 градусів на півдні. У горах температура може бути трохи прохолоднішою – від +9 до +15 градусів.
Завідувачка відділу метеорологічних прогнозів зазначила, що погода у вересні може бути мінливою. У південних і південно-східних регіонах очікуються періоди аномальної спеки до +38 градусів, тоді як у північних та західних областях температура може досягати +30-35 градусів. Можливі також різкі зміни погоди через вторгнення арктичного повітря, що може призвести до заморозків.
Жовтень в Україні часто асоціюється з бабиним літом — періодом несподіваного потепління серед осені. Це тепло може тривати від кількох днів до кількох тижнів і спостерігається щорічно.
Листопад зазвичай приносить дощову та похмуру погоду, характерну для осені в Україні. Це перехідний місяць між теплою порою року і холодною зимою.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin