Вінниця
19.09.2024
22.55° C
Вгору

Учасники навчаться виступати на публіці: вінничан запрошують на практичний тренінг

18 вересня о 15:30 у коворкінгу ДонНУ відбудеться захід, присвячений подоланню страху публічних виступів та розвитку ораторських навичок. Про це пише Вінницька міська рада.

Під час тренінгу учасники зможуть дізнатися, як ефективно виступати перед публікою, покращити свою дикцію, а також прокачати впевненість і харизму не тільки на сцені, але й у повсякденному житті. Подія організована для всіх, хто бажає навчитися керувати своїми емоціями під час виступів та вдосконалити свої комунікаційні навички.

Ком у горлі, пітливість, оніміння рук і відчуття браку повітря — це лише частина того, з чим стикаються люди під час публічних виступів. Це явище є досить поширеним, але з ним можна впоратися. Головне — зрозуміти його природу та навчитися контролювати свої реакції, зазначають організатори.

«Невпевненість під час виступів часто пов’язана з психологічними факторами, такими як страх помилки або оцінка оточуючих. Важливо розуміти, що страх — це нормальна реакція, але ми можемо навчитися керувати ним», — зазначає Катерина Васюк, кандидатка психологічних наук і доцентка кафедри кризової та клінічної психології, одна з головних спікерів заходу.

Окрім психологічних аспектів, важливу роль у публічних виступах відіграє дикція, жестикуляція та вміння тримати увагу аудиторії. Спікери тренінгу поділяться практичними методами, як покращити дикцію та зробити свій виступ захоплюючим і впевненим. Ораторське мистецтво допомагає не лише у публічних виступах, але й у повсякденній комунікації, тому тренінг буде корисним для всіх, хто прагне поліпшити свої навички самопрезентації.

Марія Левченко, акторка, режисерка та викладачка з ораторського мистецтва, проведе практичні вправи з учасниками, щоб показати, як правильно керувати своїм голосом, тримати зоровий контакт і впливати на аудиторію через мову тіла. «Ораторське мистецтво — це не просто слова, це вміння передавати емоції та тримати увагу слухачів. Важливо знати, як побудувати свій виступ так, щоб аудиторія не лише слухала, але й відчувала вас», — каже Марія Левченко.

Що ще дізнаються учасники?

Як подолати невпевненість і страх перед виступом? Психологічні техніки допоможуть краще контролювати свої емоції та налаштовувати себе на успіх.

Як знайти свій стиль спілкування та стати харизматичним спікером? Вивчення мовленнєвих технік і мистецтва переконання.

Як покращити дикцію та навички самопрезентації? Практичні поради та вправи для роботи з голосом та мімікою.

«Тренінг підходить для всіх, хто прагне подолати страх виступів і покращити свої комунікаційні навички. Це можуть бути студенти, молоді фахівці, а також люди, яким важливо виступати перед аудиторією або працювати з командою. Такий тренінг дозволить учасникам не тільки навчитися керувати своїм голосом та жестами, але й знайти впевненість у собі та розвинути харизму», — зазначила Юлія Мончак, начальниця відділу молодіжної політики ВМР.

Реєстрація за посиланням.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin