Вінниця
19.09.2024
22.55° C
Вгору

Мер Вінниці Сергій Моргунов працював у Франції

Сергій Моргунов у своєму телеграмі повідомив, що днями він працював у Нансі: зустрівся з мерами міст-побратимів Вінниці Матьє Кляйном (Нансі, Франція) та Франком Ментрупом (Карлсруе, Німеччина), поспілкувався із людьми, які є активними в підтримці українців.

За словами міського голови, серед актуальних для Вінниці є питання очистки води. Взірцем для його вирішення можуть слугувати відповідні споруди у Нансі, на яких здійснюється глибоке очищення води, яку потім повертають до річки. Сергій Моргунов зазначив, що французькі колеги готові ділитися своїм досвідом, тож Вінниця залишатиметься з ними на зв’язку.

Крім того, важливими акцентами візиту стала медична співпраця та волонтерська допомога.

«Наші фахівці вже давно обмінюються досвідом із французькими медиками. Особливо цікавить сфера протезування, – розповів очільник громади. – Що ж до волонтерської допомоги, то поспілкувався з Олів’є Бабелем, який вже доставляв гуманітарну допомогу у Вінницю. Зараз він готує новий вантаж із медичними матеріалами для наших лікарень. Також зустрівся з представниками ГО “Електрики без кордонів”. Говорили про їхню підтримку, зокрема генератори для Вінниці. Найближчим часом – очікуємо ще два».

Подякував Сергій Моргунов за активність і українській діаспорі в Нансі та під час зустрічі з її представниками принагідно домовився про візити творчих колективів Вінниці до Франції, яких там із нетерпінням чекають.

«І головне. Ми знову говорили про війну. Днями Нансі відзначило 80-ту річницю звільнення від нацистської окупації. Це велике зло, яке Європі вдалося зупинити десятиліття тому. Але вкотре повторюю, і наголосив на цьому під час виступу, – прихильники цієї ідеології зараз продовжують вбивати українців. І ми маємо зупинити їх – усі разом, єдиною європейською стіною стояти на захисті свободи, демократії та миру», – наголосив Вінницький міський голова.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin