Вінниця
16.09.2024
19.64° C
Вгору

День української державності 2024 року: дата, історія свята та привітання

День Української Державності був установлений у 2021 році через підписання офіційного документа на відзначення 30-ї річниці Незалежності України. Тож у 2024 році українці святкують це свято лише третій рік поспіль.

У 2024 році це свято буде святкуватися вперше 15 липня. Раніше воно відзначалося 28 липня, але з переходом на новоюліанський календар, свято було перенесено. День Державності України є символічним для відзначення Дня хрещення Київської Русі, яке відбулося за часів Володимира Великого.

День Української Державності символізує тисячолітню історію державотворення України, корені якої сягають до середньовічної держави Київської Русі.

День української державності є значущим святом для всіх українців. Він символізує колективні досягнення і зобов’язання перед майбутніми поколіннями. Українська державність — це спільна історія, в якій ми виростали разом, боролися за нашу незалежність та досягли численних великих успіхів. Це спільне майбутнє, в якому ми прагнемо жити у єдності та міцній державі, що захищає наші права й інтереси.

Дуже важливо пам’ятати та ділитися історичними досягненнями України, особливо в умовах поточної війни та інформаційних маніпуляцій, що спотворюють правду та приховують факти. Українська історія і культура є унікальними та надзвичайно цінними національними скарбами.

Листівки привітання зі святом

 

Джерело: new voice, znaki.fm, закон і бізнес

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin