Вінниця
29.04.2024
13.26° C
Вгору

У Вінниці стартувала програма стажування молоді в органах місцевого самоврядування

У Вінницькій міській раді стартував «Проєкт стажування молоді у виконавчих органах міської ради» у співпраці з відділом молодіжної політики ВМР та Вінницькою молодіжною радою.
Усі охочі могли заповнити анкету для участі у даному проєкті та самостійно обрати виконавчий орган для проходження стажування.
Серед більш ніж 30 анкет було відібрано 10 найкращих для проходження стажування в період з 11 квітня по 17 травня.

За словами директорки департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяни Ласкавчук починаючи з 2010 року міська рада залучає талановиту молодь на стажування у своїх виконавчих органах.

«Молодь, яка навчаються у різних навчальних закладах та за різними освітніми напрямками, розпочала стажуватися у нас, аби набути досвід та знання як для власного розвитку, так і для майбутнього розвитку нашого рідного міста. Учасники проєкту зможуть побачити «зсередини», як у громаді приймаються важливі рішення», – підкреслює Тетяна Ласкавчук.

Відтак, стажування відбуватиметься у різних структурних підрозділах Вінницької міської ради, а безпосередніми наставниками будуть працівники міськради.

Впродовж дії програми за роки її впровадження, успішно завершили стажування та захистили власні інноваційні проєкти 36 студентів. Частина з них отримали своє перше робоче місце у виконавчих органах міської ради. А хтось продовжує співпрацю з міською радою працюючи в громадських та інших неурядових організаціях.

«Для студентів стажування в міській раді – це чудова можливість набути практичний досвід, ознайомитись з роботою структурних підрозділів міської ради, попрацювати над розробкою актуальних для міста проєктів. Своєю чергою для міської ради співпраця з ВНЗ – можливість залучити активну молодь до процесів, що відбуваються в місті», – зазначає Тетяна Ласкавчук.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin