Вінниця
08.09.2024
14.19° C
Вгору

Як правильно приготувати холодець – покроковий рецепт

Холодець – страва, яка часто з’являється на святковому столі. Однак для її приготування потрібно виділити багато часу та зусиль, а в процесі можуть ще й з’явитися питання, наприклад, коли солити страву.

Як правильно готувати холодець, скільки його варити та наскільки довго він застигає?

Як правильно готувати холодець

Для приготування знадобиться:

  • нога свиняча – 2 шт.;
  • рулька свиняча – 1 шт.;
  • яловичина – 1 кг;
  • морква – 1-2 шт.;
  • лавровий лист – до 5 шт.;
  • перець чорний горошком – за смаком;
  • перець духмяний – до 2 ч. л.;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • часник – 5 зубчиків;
  • желатин – 25 мг.

В одну велику ємність потрібно викласти все м’ясо (свиняча нога, рулька та яловичина) та залити його холодною водою. Простояти воно так повинно, поки вода не нагріється до кімнатної температури – приблизно пів години.

Потім слід злити воду, налити чисту та почати варити м’ясо. Доводимо його до кипіння та готуємо протягом 10 хв. Паралельно протягом усього часу потрібно збирати пінку.

Коли м’ясо трішки проварилося, його треба знову промити холодною водою.

Тепер до каструлі з рулькою, ногою і яловичиною можна додавати овочі та спеції.

Весь вміст ємності заливаємо водою та починаємо варити на середньому вогні.

Скільки варити холодець

Приготування страви займе 3,5 год. Через 1,5-2 год з каструлі варто забрати цибулю, інакше овоч почне розварюватися та розпадатися.

Після того як забрали цибулю, з поверхні бульйону ложкою потрібно прибрати весь жир. Це робиться, щоб уникнути білої плівки на готовому холодці.

Потім м’ясо разом з овочами треба варити ще 2-2,5 год.

Коли бульйон повністю зварений, слід витягнути м’ясо в окрему миску.

До бульйону необхідно долити приблизно літр води та додати солі за смаком та роздавлений часник.

Все разом потрібно варити ще 5-10 хв, потім висипати пакетик желатину та добре вимішати.

Останній етап – розливання холодцю у форми.

Спочатку у глибоку ємність викладаємо всі види м’яса, потім через сито заливаємо його бульйоном. За бажанням у посудину можна класти моркву.

Застигати холодець повинен не менше п’яти годин, найкраще залишити його на ніч.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin