Вінниця
08.09.2024
13.83° C
Вгору

Руслан Стефанчук: Болгарія припиняє підтримку заборон імпорту зернових з України

Під час виступу в рамках Розширеного засідання Президії Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук повідомив про те, що Болгарія припиняє підтримку заборон імпорту зернових з України.

“Національні Збори Болгарії підтримали проект рішення, згідно з яким Болгарія віднині припиняє підтримку ініціативи про продовження будь-яких заборон на імпорт до ЄС зернових з України. Це, мені здається, дуже великий прорив. Я хочу подякувати саме парламентарям Болгарії за це дуже важливе рішення, і це також є велике об’єднання української влади і міжнародної підтримки”, – зазначив Руслан Стефанчук.

У Болгарському парламенті за таке рішення проголосували 124 депутати, 69 були проти, ще 8 утрималися.

Напередодні прем’єр-міністр Ніколай Денков заявив, що уряд Болгарії виступає за зняття заборони на імпорт українського зерна в обмін на додаткову компенсацію для своїх фермерів.

За словами Денкова, імпорт українського зерна може знизити ціни на основні продукти для кінцевих споживачів.

Наприкінці виступу Руслан Стефанчук вкотре відзначив ефективність Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України як платформи для комунікацій щодо різних питань. А також подякував міжнародним партнерам за підтримку та участь у засіданні Президії Конгресу.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin