Вінниця
09.05.2024
9.31° C
Вгору

На Вінниччині розробили регіональний план у сфері запобігання і протидії торгівлі людьми

Посилення міжвідомчої взаємодії щодо встановлення осіб, які постраждали від торгівлі людьми, відпрацювання чітких алгоритмів дій для надання допомоги постраждалим людям – саме ці напрями були визначальними під час комплексного заходу, в якому 3 – 5 травня взяли участь усі суб’єкти взаємодії в сфері протидії торгівлі людьми на регіональному рівні.

У рамках зустрічі було проведено засідання робочої групи з питань протидії торгівлі людьми обласної міжвідомчої ради з питань сім’ї, соціальної підтримки сімей Захисників та Захисниць, інтеграції внутрішньо переміщених  сімей (осіб), гендерної рівності, запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми. Також відбулась стратегічна сесія.

Під час засідання робочої групи було порушено низку важливих питань. Зокрема, щодо проведення заходів у сфері протидії торгівлі людьми на території Вінницької області у 2023 році.

Також під час заходу презентували проєкт “Забезпечення комплексного реагування з метою захисту осіб, постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації чи гендерно зумовленого насильства у Вінницькій області”.

Окрема увага була приділена проведенню стратегічної сесії щодо посилення міжвідомчої взаємодії у сфері протидії торгівлі людьми з питань ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми та відпрацювання чітких алгоритмів дій для надання допомоги особам, постраждалим від торгівлі людьми.

Результатом триденної стратегічної сесії став спільно згенерований План дій  на період 2023-2025 років у сфері запобігання і протидії торгівлі людьми у Вінницькій області.

Торгівля людьми становила серйозну проблему у мирний час, а під час війни ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми підвищились в рази, оскільки під загрозу потрапляють як особи, які залишились на тимчасово окупованих територіях або вимушені були виїхати за кордон, так і ті, що залишились на території України. Тож метою стратегічного плану є покращення доступу постраждалих від торгівлі людьми осіб до комплексної допомоги.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin