Вінниця
27.04.2024
6.49° C
Вгору

Ніхто з ветеранської спільноти не має залишитися наодинці з труднощами, хоч би якими вони були, – Наталя Заболотна

Сьогодні, за дорученням Начальника ОВА Сергія Борзова, його Перший заступник Наталя Заболотна взяла участь в онлайн-нараді під головуванням Міністра у справах ветеранів України Юлії Лапутіної.

Основна увага була приділена пріоритетним напрямам ветеранської політики. Зокрема, Міністр окреслила основні аспекти безпекової, соціальної, економічної та міжнародної складових зазначеної сфери.

«Сьогодні в нас є декілька системних пріоритетів. Зокрема, ми маємо запустити нашу інституційну реформу переходу з військової кар’єри до цивільного життя, яка дозволить інтегрувати учасників бойових дій, військовослужбовців, які проходили службу, членів їхніх сімей до мирного життя», – зауважила очільниця Мінветеранів.

Так, наразі профільне міністерство працює над впровадженням в Україні інституту помічника ветерана. І Вінниччина стала однією з перших областей України, де запроваджуватиметься зазначена ініціатива.

Як зазначила Перший заступник Начальника ОВА Наталя Заболотна, особливо важливо, щоб  ветерани не втрачали відчуття, що вони потрібні державі та суспільству, і мали перспективу.

Передусім це означає продуману систему підтримки ветеранів при переході від військового до цивільного життя.

“Ніхто з ветеранської спільноти не має залишитися наодинці з труднощами, хоч би якими вони були. Ветерани повинні отримувати необхідну допомогу у здобутті освіти, працевлаштуванні та започаткуванні власного бізнесу”, – підкреслила посадовиця.

Також на сьогодні основною метою є покращення психологічного стану ветеранів та їх сімей, які можуть страждати від посттравматичного стресового розладу, депресії, тривоги та інших психологічних проблем.

Відповідно до Наказу Начальника ОВА Сергія Борзова, в області було сформовано дві мобільні групи, силами яких здійснюється відвідування поранених Захисників та вивчення їхніх потреб.

Команда професіоналів, що працює над цією програмою, включає психологів, психотерапевтів та соціальних працівників, які спеціалізуються на роботі з ветеранами та їх сім’ями.

“Важливо, щоб ветерани та їх сім’ї змогли повернутися до нормального життя після пережитих травматичних подій. Це непростий шлях, але ми зобов’язані забезпечити ветеранську політику, яка працюватиме на ветеранів!” – резюмувала Наталя Заболотна.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin