Вінниця
26.04.2024
7.93° C
Вгору

Для мене перемога — це день, коли я зможу бути впевненим, що моїй сім`ї і близьким більше нічого не загрожує, – військовослужбовець з позивним “Вишня”

Захисник зі 120 бригади територіальної оборони ЗСУ – юрист за освітою. Дізнавшись про початок повномасштабного вторгнення, він вирішив записатися до тероборони, оскільки в той час у Вінниці саме проходив набір до 171 батальйону ТрО. “Вишня” розповідає, що раніше він цікавився розвитком цього роду військ в Україні, і йому здавалося це перспективним. На той час він уже мав за плечима досвід участі в бойових діях в зоні АТО, тож вважав, що може принести користь для Сил територіальної оборони. Його рішення піти до війська родина сприйняла досить важко, але з розумінням.

– На даний момент я молодший сержант і проходжу службу в роті вогневої підтримки 171 обТрО, тимчасово виконую обов’язки заступника командира роти з морально-психологічного забезпечення. Моя основна мета на цій посаді полягає в тому, щоб мій підрозділ мав високу морально-бойову готовність, оскільки від цього напряму залежить ефективність виконання поставлених завдань.

Неважливо, де знаходиться мій підрозділ, глибоко в тилу чи на виконанні бойового завдання, я постійно повинен бути поруч з особовим складом, а інакше як знати їхні потреби. Для більш ефективної комунікації з особовим складом, я з командиром роти систематично об’їжджаю позиції і навідую побратимів з мого підрозділу. Звісно, це їх мотивує. Я стараюся спілкуватися з особовим складом як з друзями, оскільки сам пройшов в цьому підрозділі шлях від солдата. Ми можемо пожартувати, поговорити. Відразу видно по людині, коли її морально-психологічний стан погіршується, в такі моменти дуже важливо проаналізувати в чому справа, і як можливо вирішити проблемне питання.

 

 

“Вишня” розповідає, що підрозділ, в якому він служить, протягом трьох місяців виконував бойове завдання на східному Вугледарському напрямку в Донецькій області. Під час їхнього перебування на Донбасі ворог активізувався і проводив штурмові дії в населеному пункті Павлівка та її околицях, де й тримав оборону батальйон спільно з іншими бригадами ЗСУ. По інший бік фронту проти них стояла 155 бригада морської піхоти рф. Українські позиції постійно піддавалися артилерійськм, мінометним і танковим обстрілам, ворог задіював реактивну артилерію і використовував заборонений фосфор на цьому напрямку, але наші бійці стійко тримали оборону зайнятих рубежів і не відійшли ні на один метр назад. За ці три місяці підрозділ військовослужбовця пройшов бойове хрещення і згуртувався ще більше.

Після війни “Вишня” планує продовжувати кар’єру військового і поглиблювати свої знання в цій справі. Адже ця війна показала нам, що потрібно завжди бути готовим до того, щоб взяти в руки зброю і стати на захист своєї батьківщини, і тому він хоче й надалі служити.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin