Вінниця
02.05.2024
12.66° C
Вгору

У Вінниці відбудеться екоакція “Година Землі”

У Вінниці цієї суботи, 25 березня, розпочинається щорічна міжнародна екологічна акція “Година Землі”, яку започатковав Всесвітній фонд природи. Згідно з цією акцією, людей закликають на одну годину вимкнути необов’язкове світло та електричні прилади, щоб привернути увагу до екологічних проблем нашої планети.

У рамках акції відбудеться збір макулатури, тематичні лекції та ігри для дітей молодшого шкільного та дошкільного віку, кінопоказ та еко-гра для молоді. У рамках акції відбудеться збір макулатури, тематичні лекції та ігри для дітей молодшого шкільного та дошкільного віку, кінопоказ та еко-гра для молоді. Організаторами заходів стали департамент економіки і інвестицій ВМР, департамент освіти міської ради та Відділ молодіжної політики.

У суботу о 20.30 вечора вінничан закликають вимкнути світло в своїх оселях на 60 хвилин на знак підтримки розумного ставлення до природи та її ресурсів.

Перший захід, передбачений акцією, покликаний на збір макулатури. Вінничан закликають приносити макулатуру в хол міської ради 24 березня з 11:00 до 15:00. На ініціативних та екосвідомих містян чекатимуть заохочувальні подарунки, розповідають у департаменті економіки і інвестицій Вінницької міської ради. А виручені кошти за збір макулатури мають направити на підтримку Збройних Сил України.

  • за 1 кг макулатури – ЕКО – ручка;
  • 1 – 3 кг макулатури – ЕКО – ручка і сумка/шопер;
  • 3 – 5 кг макулатури – ЕКО-ручка, сумка/шопер і флікер;
  • 5 – 15 кг макулатури – LED-лампочка;
  • від 15 кг макулатури – ЕКО – ручка, сумка, флікер, LED – лампочка.

Крім того, у дошкільних навчальних закладах та загальноосвітніх закладах в рамках даної акції проведуть виставки та тематичні навчальні заняття, де дітям будуть розповідати про екологію та важливість охорони природного середовища.

Вже у суботу, 25 березня, відділ молодіжної політики організовує перегляд фільму на екологічну тематику та еко-гру для молоді міста.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin