Вінниця
27.04.2024
6.6° C
Вгору

У Вінниці завершують малювати стінопис із зображенням Григорія Сковороди

Стінопис зі зображенням Григорія Сковороди завершують малювати у Вінниці. Мурал прикрашає стіну шестиповерхового будинку по вулиці, названій на честь українського філософа, колишня Пушкіна. Про це повідомляє “Суспільне”.

“Труднощі – це тільки погодні умови. Зранку дуже холодно. Але робота, ви бачите, триває, людям всім подобається”– каже художник Олександр Нікітюк.

Ідея цього стінопису належить громадській організації “Новий Акрополь”. Волонтерка організації Юлія Каменщикова каже, над ескізом працювали історики та художники. Залучили і вінницьку мисткиню Катерину Бонецьку, яка зараз проживає в Австралії.

“Обрали тему Сковороди, тому що в Україні відзначають 300 років від дня його народження. В нас був момент, коли ми трішки застрягли з ідеєю на доопрацюванні ескізу”, – розповідає Юлія Каменщикова.

Вінничанка Алла працює у будівлі навпроти. Мурал, навіть, у незавершеному вигляді, каже, їй до вподоби.

“Я дуже у захваті від того, як скомбінували цей будинок. І взагалі, я дуже рада, коли в нас малюють мурали, ще й в такий патріотичний час”, – каже Алла.

Завершити стінопис мають до Дня народження філософа, 3 грудня, – каже Олександр Нікітюк. Сьогодні художник робить останні штрихи, далі залишиться нанести на нього лак. Це, каже, вже 30 мурал на вінницьких висотках у його виконанні.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin