Вінниця
26.04.2024
8.56° C
Вгору

Росгвардійці почали відмовлятися їхати на війну в Україну

Російські правозахисники заявляють, що росгвардійці на всій території РФ та окупованого Криму почали відмовлятися їхати на війну в Україну.

“Після новини про 12 кубанських росгвардійців, які відмовилися їхати (на війну – ред.) в Україну та звільнених, до нас повалилися аналогічні історії. Крим, Новгород, Омськ, Ставрополь. Співробітники звертаються за адвокатською допомогою”, — повідомив керівник Міжнародної правозахисної групи “Агора” Павло Чиков.

Такі повідомлення почали надходити після того, як 25 лютого командир взводу оперативної роти ОМОН Росгвардії по Краснодарському краю та 11 бійців з його роти відмовилися виконати наказ командира загону про перетин кордону Росії та подальше прямування на територію України.

6 лютого цей загін перебував на території окупованого Криму, куди їх відправили на навчання. Усіх 12 гвардійців відправили назад до Краснодара, провели щодо них службову перевірку та звільнили.

Ті своєю чергою назвали звільнення незаконним та подали позов до суду про поновлення, а Прикубанський суд ухвалив рішення на їхню користь.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin