Вінниця
26.04.2024
8.26° C
Вгору

Янукович закликав Зеленського зупинити кровопролиття «за будь-яку ціну»

Колишній президент України Віктор Янукович, який втік у Росію у 2014 році після масових протестів і розстрілів протестувальників у Києві, звернувся до президента України Володимира Зеленського, закликавши його «за будь-яку ціну» зупинити кровопролиття в Україні та досягти мирної угоди з Росією.

 

Текст заяви Януковича 8 березня оприлюднило російське державне агентство «РИА Новости».

 

У ньому колишній президент, якого в Україні раніше засудили за держзраду, пише, що хоче звернутися до Зеленського «по-президентськи і навіть трохи по-батьківськи».

 

Він пише, що після Майдану в 2014 році приніс себе і свою владу «в жертву», щоб уникнути «широкомасштабного кровопролиття» в країні, і закликав Зеленського зробити те саме.

 

Він також стверджує, що у нинішній війні винні насамперед ті, хто, за його словами, «розв’язав АТО» (антитерористична операція на Донбасі) у 2014 році.

 

Про Росію – її роль у конфлікті, що почався 8 років тому, і про її нинішнє масштабне вторгнення в Україну – Янукович зовсім не згадує, президента Росії Володимира Путіна до миру не закликає.

 

Кілька років Янукович майже не робив жодних політичних заяв. Напередодні з’явилося повідомлення, що його літак прилетів до Мінська, а у прокремлівських ЗМІ і телеграм-каналах почали з’являтися припущення, що Росія хоче якось використати цю фігуру у нинішній війні.

 

Реакції Володимира Зеленського на це звернення наразі не було.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin