Вінниця
19.05.2024
19.62° C
Вгору

«Нічого обнадійливого», – Макрон після переговорів із Путіним

Президент Франції Емманюель Макрон попередив президента Росії Володимира Путіна, що російський лідер «бреше» собі і робить «велику помилку» в Україні, яка дорого коштуватиме Росії в довгостроковій перспективі, тоді як Путін пообіцяв, що Росія продовжить свій наступ, повідомили пресслужби президентів в окремих повідомленнях про розмову двох лідерів 3 березня. Про це повдомляє «Радіо Свобода».

 

Макрон сказав, що «нічого в тому, що сказав президент Путін, не може обнадіяти нас», – повідомив неназваний помічник президента Франції, пише AFP.

 

За словами помічника, Макрон після 90-хвилинної телефонної розмови з Путіним вважає, що «найгірше ще попереду» в ситуації в Україні.

Війна Росії проти України. Відсіч. Усі новини станом на 17:00 3 березня

3 березня українські і російські делегації зібралися на переговори про припинення вогню на півдні Білорусі – це вже друга така спроба з початку вторгнення. Путін допустив, що може розширити свої вимоги, якщо переговори з українськими офіційними особами підуть не так, як хоче Москва, повідомили в Кремлі. Путін заявив про «спробу виграти час, затягуючи переговори», і сказав, що такі зусилля «призведуть лише до додаткових вимог до Києва в нашій переговорній позиції».

Британія звинувачує Росію в розміщенні в Україні руйнівних «вакуумних бомб». У Кремлі також заявили, що Путін пообіцяв домогтися «демілітаризації» і нейтрального статусу України. За минулу добу російські обстріли українських міст посилилися, понад 1 мільйон українських біженців вже перебувають за кордоном, але українські військові і цивільні чинять запеклий опір.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin