Вінниця
27.04.2024
6.9° C
Вгору

Цьогоріч Вінниця придбає ще 10 електробусів

Для Вінниці планують закупити 10 сучасних комфортабельних низькопідлогових електробусів. Депутати Вінницької міської ради 28 січня підтримали рішення дозволити КП «Вінницька транспортна компанія» отримати кредит в АБ «УКРГАЗБАНК», щоб виконати умови державної програми, за якою 30% фінансування від загального обсягу проєкту по електробусах має забезпечити громада. Реалізація проєкту дозволить підвищити якість і комфорт перевезень та врахувати при цьому екологічну складову. Це є одним з пріоритетів Стратегії «Вінниця 3.0». Про це повідомляє міська рада. 

Десять електробусів закуплять по державній програмі у рамках Кіотського протоколу, яка фінансується за рахунок зелених інвестицій. Це мають бути комфортабельні низькопідлогові електробуси, великогабаритні – завдовжки 12 м, місткістю – не менше 75 пасажирів.

 

«Ми продовжуємо поповнювати муніципальний автопарк екологічними видами транспорту. В минулому році купили десять автобусів на газу. А ця програма стосується нашої участі у рамках Кіотського протоколу з придбання десяти електробусів, трьох пантографних станцій швидкої зарядки та п’яти пристроїв для уповільненої зарядки. Вимогою є те, що 30% ресурсів повинні забезпечити транспортна компанія або муніципалітет. Загальна вартість цього проєкту – 212 мільйонів гривень. На сьогодні тендер вже розпочатий. Маємо надію, що вже, можливо, у серпні-вересні, Вінниця матиме ще плюс десять електробусів», – каже Сергій Моргунов.

 

Довідка:

Попередньо загальний бюджет проєкту – 212,6 млн. грн. Внесок громади має становити 30%, це не більше 70 млн грн. Решта – по лінії держави. Минулого року депутати рішенням сесії дали старт цьому проєкту, супроводженням якого з боку міської ради займається Вінницька транспортна компанія. Рішенням сесії КП «ВТК» отримало дозвіл на залучення кредитного ресурсу в державному банку «УКРГАЗБАНК». Термін кредитування – до 5 років. Процентна ставка складатиме 10,5% річних – це найнижча ставка, яка була запропонована державними банками по цьому проєкту. Згідно з умовами тендеру, постачання транспорту передбачено з липня по жовтень 2022 року.

 

Також цього року продовжать роботу з екологізації муніципального транспорту ще у двох напрямах: йдеться про виготовлення силами КП «ВТК» 7 тролейбусів VinLine та отримання першої партії цюріхських трамваїв «Tram2000».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin