Вінниця
26.04.2024
8.18° C
Вгору

Вінниця – одна з трійки областей «жовтої» зони

Посилений карантин торкнувся вже більшості українських областей. 8 областей перебувають на червоному рівні епіднебезпеки: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська та Херсонська області.

 

А з 30 жовтня до них приєднаються Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська області. Не виключено, що цей перелік буде зростати, адже станом на сьогодні тільки три області відповідають жовтому рівню епіднебезпеки – Вінницька, Закарпатська та Кіровоградська.

 

Про це повідомляє Міністерства охорони здоров’я.

 

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін наголосив, що існує лише два способи зупинити поширення ковіду: вакцинація та посилення протиепідемічних заходів.

 

«Я закликаю громадян не чекати посилення карантину, адже щеплення в першу чергу потрібно для того, щоб зберегти своє життя та здоров’я, не дати хворобі покласти вас в реанімацію, бо вакцинація – це єдина можливість уникнути колапсу медичної системи. Кількість розгорнутих ліжок не матиме значення, якщо не вистачатиме лікарів, які зможуть надавати кваліфіковану медичну допомогу», – застеріг Кузін.

 

Головний держсанлікар нагадав, що обмеження червоного рівня передбачають заборону роботи закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлення на виніс. А також – роботу торгівельно-розважальних центрів та інших розважальних закладів, закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів, непродовольчих ринків та магазинів, спортзалів, басейнів та фітнес-центрів, проведення масових і спортивних заходів, окрім офіційних, без глядачів, роботу закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin