Вінниця
19.04.2024
4.08° C
Вгору

До Писарівки подовжили маршрут і пустили тролейбус 12-А

Сьогодні запустили подовжений маршрут №12-А «Гніванське шосе – Немирівське шосе» до села Писарівка. Ним користуються мешканці, котрі працюють або навчаються в місті. Інтервал руху варіюватиметься від 20 до 40 хвилин. 

 

Про це повідомляє міська рада.

 

«Маршрут 12-А – один з найдовших у Вінниці, він пролягає через все місто та  забезпечує з’єднання приєднаних громад до міста. Раніше він мав протяжність близько 14 кілометрів, а зараз додається ще 3,9 кілометри. Зараз його загальна протяжність – 18 кілометрів. Зокрема на автономному ходу тролейбус проходить  7 кілометрів в одному  напрямку. Така відстань достатня для забезпечення цього маршруту транспортом, адже запас автономного ходу – 20 кілометрів. До Писарівки зараз буде ходити 4 тролейбуси, інтервал руху складатиме від 24 до 47 хвилин. Враховуючи пасажиропотік та побажання мешканців, будемо за потреби коригувати графік руху», – каже гендиректор ВТК Михайло Луценко.

 

Депутат Вінницької міської ради Дмитро Науменко розповів, що 90 % жителів Писарівки працюють та навчаються у Вінниці і дістатись з села було не завжди зручно.

 

«Тепер люди, які живуть у Писарівці, зможуть сісти на кінцевій зупинці громадського транспорту і з комфортом дістатись до міста. Також тепер у нас є світлофори, завдяки яким підвищився рівень безпеки руху. Я від всіх мешканців сіл Щітки, Писарівка, Вінницьких Хуторів дякую за те, що ми у свій час зробили правильний вибір і приєдналися до Вінниці і на сьогоднішній день є результат»., – каже Дмитро Науменко.

 

В свою чергу міський голова Сергій Моргунов зазначив, що неможливо забезпечити громадським транспортом всі приєднані території тільки за рахунок тролейбусів з автономним ходом. 

 

«Ми закуповуємо автобуси, розширяємо мережу маршрутів саме по приєднаних територіях, але цей процес достатньо не швидкий, над цим необхідно працювати.  Ми плануємо на 2022 рік закупити 10 електроавтобусів і тоді будемо розуміти, які можливості з’являться…», – прокоментував мер міста.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin