Вінниця
26.04.2024
7.07° C
Вгору

Перший тиждень новорічних свят: що робитиметься у Вінниці?

З 18 грудня у Вінниці розпочнеться цикл новорічно-різдвяних заходів. Про це інформують на сайті Вінницької міської ради. У перший тиждень святкування на вінничан чекає чимало онлайн-заходів, а також майстер-класи, концерти та виставка фотографій.

18 грудня о 16:00 розпочнеться святковий концерт “Новорічна феєрія” від Вінницької дитячої музичної школи №2.

З 19 грудня по 18 січня всіх вінничан запрошують долучитись до новорічного челенджу в соцмережах #Святковий_декор_твоєї_оселі. Аби стати його учасником, достатньо розмістити у соцмережі Facebook на власній сторінці відповідне відео чи фото з атмосферою свята в вашому домі та позначити його хештегом #Святковий_декор_твоєї_оселі, #свято_в_моєму_домі_2021, #hausdecor, #новорічнаВінниця2021, #культураВінниці, #креативнийдизайн, #vinculturecode, #новорічнаказка, #свято_наближається.

19 грудня о 14:00 розпочнеться мистецький проєкт “Бал для Миколая” від Вінницького міського клубу.

Також з 19 грудня до 19 січня проходитиме виставка-калейдоскоп “Вінницька зима: сім’я, розваги, місто” від Центру історії Вінниці. Нагадаємо, протягом місяця вінничани надсилали світлини зі своїх сімейних фотоальбомів з зображенням вінницької зими різних часів. Наразі з цих фото формується онлайн-виставка, яка публікуватиметься на сторінці Центру історії Вінниці у фейсбуці та на культурному порталі міста “VinCultureCode“. Як зазначають організатори, серед світлин є фото, зроблені на початку ХХ століття. Виставка оновлюватиметься двічі на тиждень.

19 грудня розпочнеться онлайн-вікторина “Різдвяний мікс” від музею М. Коцюбинського. Триватиме вона до 14 січня. Протягом цього часу щотижня публікуватимуться запитання щодо традицій святкування Нового року, наприклад, як відзначали це свято у родині Коцюбинського. Запитання з’являтимуться не лише на порталі “VinCultureCode”, а й на сторінці музею у фейсбуці.

19 грудня о 16:00 відбудеться концерт “З передзвоном на поріг вже ступає Новий рік” від вихованців зразкової майстерні естрадного мистецтва “Зоряна мрія” та гурту “Sunrise”. Традиційно всіх вінничан привітає Святий Миколай.

20 грудня о 16:00 учні Вінницької дитячої школи мистецтв “Вишенька” виступлять зі святковим онлайн-концертом “Новорічні зірки”. А о 18:00 розпочнеться мистецький інтеркультурний проєкт “International Culture Camp”.

Наступного дня – 21 грудня о 16:00 пройде онлайн майстер-клас “Новорічна листівка у техніці скрапбукінг”. А 22 грудня о 16:00 Вінницька дитяча школа мистецтв запрошує всіх вінничан на святковий онлайн-концерт “Новорічні мандри”.

24 грудня о 16:00 розпочнеться святковий концерт “Новорічне сяйво” від Вінницької дитячої музичної школи №1. А о 17:00 відбудеться майстер-клас “Казкова рукавичка”.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin