Вінниця
26.04.2024
7.86° C
Вгору

До 4 років позбавлення волі загрожує водію, який пропонував вінницьким поліціянтам хабар 

Учора у селі Махнівка патрульні зупинили 45-річного водія автомобіля Renault. Він перебував за кермом в стані алкогольного сп’яніння.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

Спілкуючись з водієм, поліцейські помітили в нього ознаки алкогольного сп’яніння. Патрульні запропонували правопорушнику пройти перевірку на алкотестері Drager, але він відмовився.

З метою уникнення адміністративної відповідальності, кермувальник запропонував поліцейським 6 тисяч гривень винагороди, щоб на нього не складали протокол про порушення. Чоловіка попередили про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди, однак він продовжував пропонувати гроші.

Слідством розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання – до 4 років позбавлення волі.

На водія патрульні склали протоколи за ст. 130 (Керування в стані сп’яніння) та протокол за ч. 2 ст. 122 КУпАП (перевищення встановлених обмежень швидкості руху, проїзд на заборонний сигнал регулювання дорожнього руху та порушення інших правил дорожнього руху)

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin