Вінниця
27.04.2024
6.01° C
Вгору

У Вінниці функціонує 17 прийомних сімей, уже усиновлено в цьому році – 2 дітей

У Вінницькій міській територіальній громаді функціонує 17 прийомних сімей, у яких виховується 24 дитини-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування, та 2 особи із їх числа. У дитячих будинках сімейного типу виховується 4 статусних дитини та 2 особи з їх числа. Про це звітують на сайті Вінницької міської ради.

Крім державних виплат при влаштуванні кожної дитини батьки отримують одноразову матеріальну допомогу на дитину у сумі 25 000 грн, а у ДБСТ – 10 000 на дитину.

Відомо, що у цьому році у Вінниці усиновлено 2 дитини, з приводу ще 2 розглядаються справи у суді

Із 246 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 51 – перебуває на обліку з усиновлення. На обліку кандидатів з усиновлення – лише 2 сім’ї. Про розвиток сімейних форм влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування розповіла сьогодні під час засідання виконкому начальник служби у справах дітей Людмила Шафранська.

«Беззаперечним є факт, що кращого середовища для розвитку дитини, ніж сім’я, годі шукати. Пріоритетною формою влаштування долі дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування, було й залишається усиновлення, у результаті якого дитина вибуває із системи державної опіки та піклування, позбуваючись цього статусу», – каже Людмила Шафранська.

Протягом карантину двоє новонароджених дітей були залишені у «Вікні життя» Монастиря-згромадження дочок милосердя каносиянок Кам’янець-Подільської діецензії Римського-католицької церкви, 1 дитину залишено у лікарні. У результаті проведених заходів одну дитину повернули у біологічну родину, другу дитину всиновили, третя виховується у сім’ї опікунів.

Триває робота і на приєднаних територіях. Обстежено умови проживання у всіх сім’ях опікунів/піклувальників, з’ясовані проблеми сімей, надається необхідна допомога.

Діти, які залишилися без піклування батьків, активно залучаються до громадської та гурткової роботи у загальноосвітніх школах та позашкільних закладах, щорічно на безоплатній основі за рахунок місцевого бюджету забезпечуються шкільною та спортивною формою, безоплатним одноразовим харчуванням у закладах загальної середньої освіти протягом всього терміну навчання.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin