Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

На Вінниччині чоловік незаконно продавав бойові набої та гранати: подробиці

Прокурори Гайсинської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт щодо жителя Гайсинського району, якого обвинувачують у незаконному придбанні, зберіганні та збуті бойових припасів без належного дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України).

Про це повідомляє Пресслужба Вінницької обласної прокуратури.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 41-річний чоловік незаконно зберігав у своєму будинку осколкові ручні гранати РГД-5 з підривачами та близько 200 патронів, придатних для стрільби з автоматів і кулеметів типу АКМ-74, РПК-74.

Пізніше обвинувачений продав частину боєприпасів, отримавши за них 4,4 тис. грн. Правоохоронці, які контролювали процес скоєння злочину, затримали чоловіка під час продажу та вилучили решту боєприпасів у його помешканні.

Під час слідства обвинувачений перебував під вартою. Досудове розслідування проводили слідчі слідчого відділення відділу поліції № 1 Гайсинського РУ ГУНП у Вінницькій області.

За вчинення вказаних злочинів передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin