Вінниця
16.09.2024
19.59° C
Вгору

У Вінниці виявили крадіжку електроенергії побутовим споживачем

Споживач порушив цілісність пломб на лічильнику. Нарахування за актом порушення склало 137 тис. грн.

Як повідомляє АТ “Вінницяобленерго”, щороку спостерігається тривожна тенденція зростання кількості випадків крадіжок електричної енергії серед споживачів. Зловмисники використовують дедалі витонченіші методи для обходу облікових систем та маніпуляцій з лічильниками. Це явище викликає серйозне занепокоєння, оскільки порушує закон і завдає шкоди енергетичній системі, особливо в нинішній складний період.

Деякі споживачі намагаються маніпулювати показаннями лічильників різними способами, такими як фізичне втручання або перепрограмування. Також часто порушуються пломби на приладах обліку та інших елементах системи.
“Наші працівники, маючи значний досвід та професійні навички, з легкістю виявляють найменші невідповідності, які обов’язково з’являються при спробі втручання в роботу засобів обліку.
Так, нещодавно під час планової перевірки нами виявлено порушення цілісності пломб оператора системи розподілу на доступі та клемній кришці лічильника, а також фальсифікацію пломб держповірки та ОТК заводу-виробника на лічильнику. Ці маніпуляції були спрямовані на втручання в роботу засобу обліку і недооблік електричної енергії”, – зазначається у повідомленні.
Виявлення крадіжки електричної енергії має серйозні фінансові наслідки. У цьому випадку нарахування за актом порушення склало 137 тис. грн, що, враховуючи тодішній тариф для побутових споживачів, еквівалентно 55 тис. кВт•год. Сумнівна економія, чи не так?
Окрім того, крадіжка електричної енергії є кримінальним злочином, що передбачає не лише штрафи, а й можливе обмеження волі.
Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin