Вінниця
18.09.2024
23.29° C
Вгору

Найближчі місяці відключень світла не буде: за яких умов це можливо

Протягом наступних трьох місяців, за відсутності нових ударів на енергетичні об’єкти, в Україні не буде відключень світла або вони будуть мінімальними.

 Споживачів просять переносити споживання електроенергії на денні години з 11:00 до 15:00, щоб зменшити навантаження на енергосистему.

Про це пише Oboz.ua, посилаючись на радника прем’єр-міністра з питань енергетики Юрій Бойко в коментарі Київ24. З початком похолодання обсяг генеруючої електрики у системі збільшився, а споживання знизилося.

“Ми увійшли в період, коли генеруючої електрики у системі побільшало. Температура впала. Знизилося споживання. Ми, на жаль, погодозалежні, і сьогодні перебуваємо у відносному балансі”, – зазначив Бойко.

Це означає, що за умови відсутності зовнішніх впливів, енергетична система України здатна забезпечити стабільне постачання електроенергії на найближчі три місяці. За словами радника, якщо не буде нових ударів на енергетичні об’єкти, українці зможуть прожити наступні три місяці без відключень світла або з мінімальними обмеженнями:

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin