Вінниця
30.08.2024
25.33° C
Вгору

Сьогодні Вінниця прощається з двома полеглими Захисниками

Сьогодні Вінницька громада проводжає у вічність двох Захисників. Володимир Павлюк та Олексій Венславовський із честю виконували свій військовий обов’язок та віддали за Батьківщину свої життя.

Володимир Павлюк долучився до Збройних Сил України у грудні 2023 року. Боронив Україну на донецькому напрямку. Життя воїна обірвалося 6 липня під час зіткнення із ворогом поблизу міста Красногорівка Покровського району Донецької області. Володимиру назавжди залишилося 51…

Церемонія прощання із Володимиром Павлюком розпочнеться сьогодні о 10:00 за адресою: вул. Князів Коріатовичів, 170. Чин поховання воїна відбудеться об 11:00 год на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Олексій Венславовський торік став на Захист Батьківщини. Служив у розвідувальному взводі 21-ї окремої механізованої бригади, був молодшим сержантом. Загинув 9 травня при виконанні військового завдання неподалік міста Лиман Краматорського району Донецької області. Йому було лише 39 років…

Народився Олексій Венславовський 18 листопада 1984 року. Після закінчення 9-ти класів загальноосвітньої середньої школи №6 здобув спеціальність радіомонтера у Вінницькому професійно-технічному училищі №11. Із юних літ працював за фахом у телекомунікаційній сфері. Виконував найнебезпечніші висотні роботи.

«Практично з 16-ти років брав активну участь у будівництві базових станцій мобільного зв‘язку провідних операторів. Частинка вміння і душі Олекія і зараз є в кожній розмові по мобільному телефону», – розповідає дружина полеглого воїна Ольга. Разом із чоловіком вона викохала двійко донечок.

«Так сталося, що з дитинства, наслідуючи своїх батьків, Олексій захопився альпінізмом. Цю любов до підкорення скель проніс через усе своє життя. Милувався краєвидами, що відкривалися із Карпатських та Кавказьких вершин. Казав, що саме в горах по-справжньому відпочиває його душа, – розповідає жінка. – Він завжди житиме у наших дітях, їм Олексій віддавав усього себе. Старшенька, зокрема, перейняла від татка любов до природи та читання, а молодшенька – не уявляє свого життя без спорту…»

Попрощатися із Олексієм Венславовським вінничани зможуть о13:30 год за адресою: вул. Батозька, 12 (колонна зала №2). Поховають воїна о 15:00 на Алеї Слави Сабарівського кладовища.

Глибокі співчуття рідним та близьким. Вічна пам’ять та слава Героям!

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin