Вінниця
30.08.2024
27.76° C
Вгору

Вінничан запрошують на громадські слухання: чому та коли

16 липня у Вінниці відбудуться громадські слухання з обговорення проєкту містобудівної документації – «Комплексного плану просторового розвитку території Вінницької міської територіальної громади та Проєкту внесення змін до Генерального плану м. Вінниця», а також звіту про стратегічну екологічну оцінку. На вінничан очікують за адресою: вул. Соборна, 34. Початок о 17:00 год., як пише ВМР.

Учасників громадських слухань із проєктом детально ознайомлять розробники містобудівної документації. Її відповідно до чинного законодавства виготовили на замовлення департаменту архітектури та містобудування Вінницької міської ради.

Як зазначив заступник Вінницького міського голови Ігор Откидач, під час громадських слухань присутні зможуть висловити свої зауваження та пропозиції, почути відповіді на запитання, що хвилюють. Це відкритий, публічний та демократичний захід.

«До речі Вінниця розробляє Комплексний план просторового розвитку територіальної громади однією із перших в Україні. Цей документ разом із Генеральним планом – є дороговказом, який визначатиме пріоритетні напрями нашого розвитку на найближчі десятиліття. Проєктанти врахували всі норми чинного законодавства, а також потреби людей як у центрі, так і у приєднаних населених пунктах. Подбали і про чітке зонування територій із виокремленням просторів для рекреації та ведення бізнесу. Особлива увага, відповідно до Зеленого курсу громади, тут приділена також екології, – розповів Ігор Откидач. – Нам важлива думка громадськості. Усі пропозиції врахує розробник для формування кінцевого варіанту містобудівної документації для подальшого його затвердження на сесії».

Жителям Вінницької міської територіальної громади, які братимуть участь у громадських слуханнях, при собі необхідно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України.

Нагадаємо, громадське обговорення містобудівної документації стартувало за місяць до громадських слухань. З проєктом можна ознайомитись на сайті Вінницької міської ради у сервісі «Громадська участь».

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin