Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Міська рада Вінниці пропонує ОСББ компенсацію за встановлення сонячних електростанцій

Рішенням сесії міськради внесли зміни до Програми розвитку та підтримки ОСББ, що полегшить можливість встановлення сонячних електростанцій на дахах багатоповерхівок для потреб будинку.

В межах програми «ГрінДІМ» ОСББ можуть розраховувати на компенсацію до 70 % вартості сонячних панелей чи теплових насосів, при умові, що отриману енергію спрямують на покриття загальнобудинкових потреб: роботи ліфтів, підкачку води, освітлення сходових майданчиків тощо. Про це інформує Вінницька міська рада. 

При цьому розмір гранту не може бути більш як 1 млн грн у випадку становлення системи сонячного електропостачання та 2 млн грн – на встановлення теплових насосів.

Як зазначають у Відділ по розвитку ОСББ Вінницької міської ради, раніше в програмі була передбачена можливість участі ОСББ в державній програмі «Енергодім». Мешканці могли зробити енергомодернізацію своїх будинків, після чого відшкодувати вартість робіт коштом держави. Міська рада зі свого боку передбачила можливість отримання пільгового кредиту для безпосереднього виконання робіт.

Як і у випадку з програмою «Енергодім», пільгове кредитування відбуватиметься через МКП «Вінницький фонд муніципальних інвестицій». Кредитування в цьому випадку – це досить важливий інструмент, адже відшкодування вартості реалізації того чи іншого проєкту державою відбувається після виконання робіт.

Крім державної програми, у Вінниці також започаткували ініціативу за якої місто на умовах дольової участі профінансує 40 % робіт, при умові встановлення СЕС для загальнобудинкових потреб. Долучитися до цієї ініціативи можуть як будинки з ОСББ, так і ті, якими опікуються управлінські компанії.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin