Вінниця
14.09.2024
27.25° C
Вгору

Вінничанам нагадали про обов’язкові медогляди перед навчальним роком

У Вінницькому обласному центрі контролю і профілактики хвороб МОЗ України повідомили про оновлені правила проведення медичних оглядів. 

«Затверджено єдину форму медичної довідки, яку видає сімейний лікар для зарахування дитини до закладів освіти всіх рівнів.

Немає потреби проходити огляд у кількох лікарів, займати черги й отримувати довідки різної форми. Для вступу дитини до будь-якого закладу освіти видається одна уніфікована довідка № 086/о «Медична довідка (витяг з медичної картки амбулаторного хворого)». До неї вноситься уся інформація про проведені обовʼязкові щеплення згідно з Національним календарем профілактичних щеплень», – зазначено в повідомленні.

Обстеження дитини сімейним лікарем враховує всі базові вимоги для зарахування її до дитячого садочка та школи. Огляд включає збір анамнезу, повне фізикальне обстеження, перевірку наявності ознак гострої хвороби або хронічних станів, а також вимір зросту та маси тіла, дослідження гостроти зору, слуху (шепітна мова), постави та плантографії, інші обстеження. Лише в разі виявлення відхилень чи хвороб сімейний лікар направляє дитину до вузького спеціаліста.

Обов’язково перед садочком або школою дитину оглядає лікар-стоматолог.

Медичні довідки, видані до 1 жовтня 2023 року, вважаються дійсними протягом року.

Дитина може пройти медичне обстеження в будь-який зручний час протягом року, не чекаючи літа. Результати цього обстеження чинні один рік із зазначеної в довідці дати.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin