Вінниця
08.09.2024
14.73° C
Вгору

Вінницька громада передала чергову допомогу військовим: подробиці

Вінницька громада вчергове підсилила технікою прикордонників та бійців 14-ї штурмової бригади НГУ «Червона Калина». Цього разу вінничани у координації з Міжрегіональним координаційним гуманітарним штабом передали захисникам 20 Mavic 3T, 400 FPV-дронів із системами кріплення для скидів та 50 тисяч сухих душів.

Безпілотники Mavic 3T на передовій здебільшого використовують саме розвідування, адже прилади оснащені телевізійною камерою, що може «бачити» вночі.

«Ударні FPV-дрони використовують для ураження живої сили та техніки ворога. Такі дрони зараз є одним із основних ударних засобів на фронті, крім, звичайно артилерії, РСЗВ, авіації. Це робочий інструмент саме на передньому краї», – зазначив військовослужбовець однієї із частин, що отримала допомогу.

Сухі душі також наразі є дуже затребуваною допомогою, адже на передовій бійці не мають змоги та відповідних умов для задоволення гігієнічних потреб, тому альтернатива у вигляді сухих душів є найоптимальнішою. Їх зручно носити з собою, адже вони легкі та не займають багато місця в спорядженні.

«Ми продовжуємо працювати із запитами оборонців. Закуповуємо за тендерами те обладнання, на яке є запит. Також із міського бюджету передаємо субвенції військовим частинам, аби Захисники самостійно могли придбати те чи інше обладнання. Лише за перші пів року із бюджету громади ми скерували 410 млн грн на підтримку оборонців. Загалом же на пріоритет «Безпека та оборона» заклали близько 1 млрд грн», – говорить заступник міського голови Ігор Откидач.

Нагадаємо, згідно з дослідженням ГО «Громадський контроль», Вінниця є лідером серед обласних центрів за часткою передбачених коштів на підтримку Сил оборони України. А бюджет громади на 2024 рік розподілений згідно з ключовими принципами та пріоритетами: «Безпека та оборона», «Стійкість», «Турбота».

Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб створено в березні 2022 року спільним рішенням вінницької обласної та міської рад. Штаб створено на період дії воєнного стану для координації зусиль місцевого самоврядування, бізнесу та волонтерів по допомозі армії (силам оборони України). Очолює штаб Володимир Гройсман.

Джерело: ВМР

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin