Вінниця
06.07.2024
22.54° C
Вгору

Вінницею курсуватимуть ще два цюрихські трамваї

Вже 20 швейцарських трамваїв експлуатує Вінницька транспортна компанія. Про це пише Вінницька міська рада.

Днями на маршрути виїхали «трами» із бортовими номерами 418 та 419. Наразі вони курсують містом у тестовому режимі.

«Ми дивимося, як вони поводять себе на лінії в технічному плані. Вони курсуватимуть на маршрутах № 2, 3, 5. Це “Вишенька-Барське Шосе” – кільцевий, “Барське Шосе – Електромережа” і “Вишенька – Електромережа”. Ми уникаємо, умовно, мости, підйом від Калічанської на Соборну, щоб не було складних ділянок. Згодом вони курсуватимуть кожен на своєму маршруті», – каже директор департаменту транспорту та міської мобільності міської ради Андрій Сорокін.

Нагадаємо, «Тram-2000» вперше став на вінницькі рейки в квітні 2023 року.

«Їх доставляє Швейцарська Конфедерація з міста Цюрих в межах нашого спільного проєкту за підтримки Швейцарської Конфедерації», – додає Андрій Сорокін.

Модернізували та адаптували «швейцарців» до українських стандартів та вінницьких умов фахівці Вінницької транспортної компанії.

«Ці ж вагони пройшли лабораторні випробування та отримали сертифікати відповідності та дозволи на експлуатацію. Перелаштували їх наші спеціалісти: встановили дзеркала заднього виду, адже в Цюриху немає спільного руху з автомобілями, немає потреби дивитися в бокові дзеркала. Додали й стоп-сигнали. Також ми обладнали вагони валідаторами, переоснащуємо інформаційні системи з нашими показниками маршрутів», – каже директор Вінницької транспортної компанії Олександр Нечаєв.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin