Вінниця
08.07.2024
30.3° C
Вгору

Уряд готує перелік професій, які не підлягатимуть мобілізації: що відомо

Незабаром Кабінет міністрів надасть перелік спеціальностей та посад, представники яких не підлягатимуть призову до лав ЗСУ.

Про це повідомив народний депутат, член комітету Верховної Ради з нацбезпеки та оборони Федір Веніславський, пише УНІАН.

За його словами, бронювати від мобілізації будуть професії, а не конкретних людей.

Як наголосив нардеп, в основному це будуть працівники критичних галузей промисловості.

“На рівні комітету ми розглядали алгоритми бронювання, намагалися чітко визначити перелік професій і посад, які можуть бути заброньовані, уникнути корупційних складових. Щоб не особи бронювалися, а лише фахівці, які необхідні для критичних галузей промисловості, військово-промислового комплексу, оборонно-промислового комплексу”, зауважив Веніславський.

“За нашою інформацією, буквально на наступному тижні має з’явитися відповідна постанова, де максимально повно і максимально, на наш погляд, з урахуванням ідеї справедливості буде визначено процес і категорії, критерії бронювання”, – підкреслив нардеп.

Веніславський додав, що головним виконавцем, який займатиметься бронюванням, буде Мінекономіки. Також це питання узгоджуватиметься із Мінстратегпромом, Міноборони та Генштабом.

 

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin