Вінниця
05.10.2024
15.22° C
Вгору

На Вінниччині відкрили сенсорний меморіал присвячений загиблим Героям

Нещодавно в Якушинцях біля пам’ятника загиблим у Другій світовій війні урочисто відкрили сенсорний меморіал, присвячений Героям російсько-української війни.

Цей сучасний комплекс демонструє фотографії та біографічну інформацію про місцевих жителів, які загинули, захищаючи Україну з 2014 року. Тепер кожен може прийти, щоб вшанувати пам’ять Героїв, дізнатися про їхні подвиги та внесок у захист незалежності нашої країни.

Сенсорний меморіал працює як планшет:

– доторкнувшись до екрану, ви його активуєте;

– з’являться фотографії Героїв, які можна перегортати;

– натиснувши на фото, ви отримаєте доступ до біографічних даних воїна.

Меморіал також обладнаний функціями для людей з інвалідністю. Натиснувши спеціальний значок внизу екрану, можна перейти в режим трансляції, адаптований до потреб людей з певними категоріями інвалідності.

— Наш обов’язок — пам’ятати про подвиги Героїв, які ціною власного життя захищали нас, — зазначають на сторінці Якушинецької громади. — Цей сенсорний комплекс стане не лише місцем пам’яті, а й місцем, де кожен зможе дізнатися більше про наших Героїв та віддати їм шану.

Відкриття меморіалу стало знаковою подією для Якушинців. Це місце стане не лише символом пам’яті та скорботи, а й символом єднання та незламності українського народу перед ворогом.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin