Вінниця
01.05.2024
14.57° C
Вгору

Ще три «Мавіки» відправили на фронт: Вінницька громада продовжує підтримувати армію

Наші Захисники отримали чергову технічну підтримку від Вінницької міської ради, нашої громади та Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу. Цього разу – три сучасні квадрокоптери «Мавік 3Т». Ці прилади будуть допомагати нашим оборонцям захищати Україну від російського ворога, пише ВМР.

Прилади, необхідні для виконання бойових завдань нашим військовим, придбані за бюджетні кошти в межах основного пріоритету Вінницької міської ради – безпека та оборона, розповів секретар Вінницької міської ради Павло Яблонський. Він також додав, що на цей напрямок цього року у бюджеті громади передбачили суму в майже 1 млрд грн, а це третина коштів, які не входять до захищених статей.

«Сьогодні одній з військових частин ми передаємо допомогу, це вже наша не перша зустріч. Посилюємо хлопців “мавіками” з тепловізійними камерами нічного бачення – це додаткові очі, які допомагають розвідувати обстановку та контролювати ситуацію. Ми продовжуємо допомагати в наближенні Перемоги нашим Захисникам та Захисницям, – сказав Павло Яблонський. – З початку повномасштабного вторгнення команда міської та обласної влади створила Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, який очолив Володимир Гройсман. Основне наше завдання – скоординувати зусилля для того, щоб допомагати тим, хто цього потребує. Ми на постійній основі на зв’язку з військовими частинами. Хлопці дають запит, ми відпрацьовуємо ці питання і те, що можемо придбати в межах чинного законодавства – купуємо та передаємо нашим оборонцям. Це були коліматори, квадрокоптери, розвідувальні апарати та багато інших технічних засобів».

Військові, які повезуть квадрокоптери на східний напрямок, подякували за обладнання.

«Квадрокоптери – це розхідний матеріал, тому нам потрібно постійно поновлювати їх запаси. Дрони необхідні для розвідки. Зараз триває технологічна війна і використання дронів зберігає більшу кількість життів військових», – сказав оборонець.

Під час передачі зустрілися з оборонцями депутати Вінницької міської ради та координатори Міжрегіонального координаційного гуманітарного штабу Теймур Абушов, Петро Бабій, Віктор Мацера та Андрій Піжевський.

«Продовжуємо постійно тримати зв’язок з нашими військовими. Сьогодні відбулась передача квадрокоптерів, необхідних для автономності та ефективності під час виконання бойових завдань. Будемо продовжувати працювати заради перемоги й надалі», – додав Теймур Абушов.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin