Вінниця
30.04.2024
19.42° C
Вгору

Вінницький інститут землеустрою приватизували: що далі?

Нещодавно «Вінницький науково-дослідний та проєктний інститут землеустрою» офіційно перейшов у приватну власність. Попри зміну форми власності підприємство продовжить займатися землевпорядними та геодезичними роботами, а також планує розширити спектр своїх послуг. Про це розповів директор підприємства Ярослав Ярославський під час пресбрифінгу 16 квітня, повідомляє i-vin.info.

Наприкінці лютого цього року відбувся аукціон із продажу Вінницького інституту землеустрою. В результаті торгів підприємством заволоділа компанія «Івай Девелопмент Груп» зареєстрована у Києві. Як пояснив директор підприємства, рішення про зміну форми власності не було зумовлене фінансовими чи управлінськими труднощами — держава виставила інститут на приватизацію з метою оптимізації фінансування та підвищення його конкурентоспроможності на ринку.

«Враховуючи воєнний стан, Україна потребує наповнення бюджету для фінансування Сил оборони. Державні об’єкти — це внутрішній резерв. Тому Фонд державного майна виставляє на приватизацію держмайно, яке не входить до переліку стратегічних об’єктів країни — це багато державних підприємств щомісяця, куди й включили всі інститути землеустрою», — розповів Ярослав Ярославський.

Договір купівлі-продажу підписано, а новий власник отримав все майно державного підприємства. За словами керівника Вінницького інституту землеустрою, сторонам вдалося досягти згоди у питаннях, які турбували колектив. Зокрема, компанія має здійснити своєчасну виплату заробітних плат та виконати зобов’язання, які брала на себе держава як попередній власник. По-друге — площі в межах майнового комплексу не будуть передаватись як комерційна нерухомість іншим особам, а використовуватимуться виключно в межах цільового призначення підприємства.

Окрім того, новий власник зобовʼязується інвестувати в розвиток Вінницького інституту землеустрою, а саме нові технології та залучення додаткових працівників.

Зі зміною форми власності інститут чекає низка модернізаційних заходів для ефективного управління, зокрема зміна формату оподаткування та оптимізація структури, що зробить його більш мобільним і клієнтоорієнтованим.

«Інститут продовжить забезпечувати регіон та країну землевпорядними та геодезичними роботами, і збереже як колектив, так і всі напрацювання за попередні роки. Після приватизації ми маємо на меті перетворити підприємство в потужний земельний хаб, де крім галузевих послуг також можна буде отримати послуги БТІ, приватних виконавців, юридичного супроводу, нотаріальні послуги, послуги архітектури та будівництва. Все для того, аби закрити повний спектр запитів громадян, бізнесу, громад та держави, що стосується оформлення будь-якого майна», — повідомив директор Вінницького інституту землеустрою.

Коментарі у Facebook
Поділиться новиною
Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin